OŠ Višnjevac: Božićni medenjaci – recept za ugodnije blagdane!

Prosinac se može nazvati najmirišljavijim i najukusnijim mjesecom. Ono doba u godini kada se posebno trudi njegovati duh zajedništva i razumijevanja u obitelji i među ljudima. Tolerancija i suradništvo se uvijek lakše razvijaju kada sve može začiniti poneka slastica.

Znaju to dobro u OŠ Višnjevac gdje se petanestu godinu u predbožićno vrijeme širi miris meda, cimeta i blagdanskog raspoloženja. Školska kuhinja i blagovaonica, koja svakodnevno poslužuje topli kuhani obrok za više od šest stotina osnovnoškolaca, ovoga puta su poslužili kao prostor za druženje učenika i roditelja. Zajedno su izrađivali božićne medenjake.


„Počelo je kao ideja, a pretvorilo se u tradiciju kroz koju se roditelji zajedno sa svojom djecom imaju priliku više družiti i još bolje upoznati međusobno.„ – kazuje Silvija Vukašinović, razrednica 6.b razreda.

Roditelji, za razliku od njihovih mališana u razredu, osim na roditeljskim sastancima nemaju često prilike biti na okupu i međusobno se bolje upoznati, a ovakva događanja predstavljaju izvrsnu prigodu da se to promjeni , ali je to ujedno i prilika za još bolju suradnju između institucije, djece i odraslih, kroz koju svi imaju prilike naučiti nešto novo.

Tekst: Goran Orlić
Foto: OŠ Višnjevac

Božićni medenjaci - koji je vaš recept? :)#Osijekhttp://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=60204
Posted by Osijek031.com on Tuesday, December 22, 2015

Primjedbe