Gmail omogućio odgodu slanja poruka


Elektronička pošta je poslana na naželjenu adresu? E-mail je poslan nedovršen ili pun zatipaka koje ste primjetili u posljednjem trenutku? Kako poruku vratiti natrag?!

Od danas za to imate do trideset sekundi! Google je u sklopu Gmail usluge uveo mogućnost odgode slanja poruke još 2009. godine u vremenu od pet sekundi, no nisu svi bili upoznati sa beta uslugom. Eksperimentalna faza je gotova pa sada više od 400 milijuna Gmail korisnika može odlučiti želi li odgoditi slanje poruke na pet, deset, 20 ili 30 sekundi.






Opcija trenutačno nije dostupna na mobilnim uređajima, no Google je najavio kako će to biti moguće u budućnosti. Možda na ovu naizlged jednostavnu uslugu, ali i neke druge korisne, neće biti potrebno čekati pola tuceta godina...

Kako uključiti "Undo send" uslugu? Ukoliko ste koristili uslugu u beta verziji, ona vam je već omogućena, U suprotnom, potražite u gornjem desnom uglu kotačić na kojem odaberete "Postavke". Pronađite opciju "Poništi slanje", odaberite "Omogući poništavanje slanja" te vrijeme otkazivanja. Spremite promjene i to je možda upravo ono što će vam omogućiti da nekome ipak poručite baš sve što ga zapravo ide. 

Primjedbe