Kako spojiti MSN i Skype?

Jeste li znali kako od sada možete imati svoje Facebook, MSN i Skype kontakte na jednome mjestu?

Microsoft svoj titanski i često puta monopolistički status na informatičkom tržištu nerijetko čuva akvizicijama kroz koje apsorbira sve što bi mu moglo oteti dio financijskog kolača. Tako se u njihovom vlasništvu našao i Skype koji je danas jedan od najpopularnijih video i chat klijenata. Iz Microsofta su se odlučili na fuziju Skypea s vlastitim od prije postojećim klijentom MSN-om. Fuzija je predviđena do 15. ožujka 2013. godine.
Ukoliko ga već nemate, otrebno je skinuti instalacijsku datoteku za Skype. Ukoliko imate neku od prijašnjih verzija, sam program će vam pružiti mogućnost nadogradnje. Nakon instalacije potrebno je ulogirati se postojećim MSN računom. Ukoliko ga nemate, možete napraviti novi...

... ili odabrati ulogirati se putem postojećeg Skype ili Facebook računa.      

                                                                                                                         







Ulaz preko Facebook računa omogućuje vam komunikaciju s online prijateljima čak i kada niste na facebooku. Kontakte možete grupirati i prikazivati ovisno o Vašim željama: prikaži samo online, samo FB, samo Skype, samo Msn, prikaži sve...



Ukoliko imate problema sa stranim jezikom, ne brinite. Postoji i verzija na hrvatskom.

Pristupom Skypeu  bilo preko Windows Live ili Facebook naloga učinkovito i jednostavno objedinjujete vlastite kontakte s više različitih mreža u jednom programu. 

Ovo možda je malo starija vijest, ali prilično korisna koja pojednostavljuje život i komunikaciju. Iz Microsofta su objavili 2012. kako imaju više od 280 milijuna korisnika. Jeste li i vi dio ove višemilijunske zajednice? Potražite skype name "svebor_" ili  "svebor[a]live.com". ;-)



Primjedbe